Alfa Romeo ще конкурира BMW X5 с по-голям SUV

Alfa Romeo

Alfa Romeo бележи по-голям успех в Америка, отколкото италианците са очаквали. Част от този успех има много общо с новия Alfa Romeo Stelvio, който е първият SUV. Италианците знаеха, че ако искат да имат успех в Америка, те ще имат нужда от SUV (Chrysler може би им е дал някакъв принос). Дотолкова, че Alfa планира да направи нов, дори по-голям SUV, за да конкурира BMW X5.

BMW X5 е масово успешен SUV и такъв, че всеки шофьор ще види около десет на ден. Така че конкуренцията с X5 ще бъде трудна за Alfa, но вероятно ще се отплати, тъй като би могла да постави италианците на по-голям пазар и да спечели по-голяма популярност. Предстоящият по-голям SUV ще тежи с около 200 кг повече от сегашния Stelvio, което всъщност не е толкова, колкото бихме предположили.

Има опасения, че по-голям SUV може да отклони престижната репутация на Alfa Romeo в моторните спортове, но италианците не го чувстват така. Когато говори с Auto Express, главният технически директор на Alfa Роберто Федели каза: „Stelvio със сигурност е пример за ДНК-то на Alfa, защо да не го пренесем в кола, която е малко по-голяма?“

Alfa Romeo

Този по-голям SUV ще бъде и първият опит на марката в света на електрификацията, тъй като ще получи хибриден plug in задвижващ механизъм. Що се отнася до стандартните модели, Alfa Romeo възнамерява да компенсира увеличението на теглото и допълнителния разход на гориво, който идва с него чрез използване на e-turbo настройки, подобни на Audi SQ5 с 4-цилиндров двигател. „Много съм доволен от резултата, който постигнахме при свързването на 4-цилиндров двигател с 48-волтовото електронно турбо – мисля, че следващият път можем да го използваме и в серийно производство“, каза ни Федели. „С 2.0-литров турбо двигател можете да постигнете около 350-400 к.с. Караме на симулатор подобен автомобил, работим върху него и резултатът не е толкова лош „, добави той.

Ако Alfa Romeo постигне качеството си като при предходните модели, това означава, че няма причина да се тревобим за новия италиански SUV.

Alfa Romeo