Alfa Romeo захвърля плановете си за 8C и GTV Coupe

Alfa Romeo

По време на презентация през миналата година, Fiat Chrysler Automobiles разкри смели планове за Alfa Romeo и Maserati.

Разбира се, FCA има ужасяващия навик да не следва своите планове и това ще се случи отново.

Промените в продуктовия план на Maserati са незначителни, но преработеният Levante е отложен за 2023 г. GranTurismo и GranCabrio също ще получат втори шанс, тъй като ще бъдат преработени, вместо да бъдат заменени от изцяло нов спортен автомобил, който се предполагаше, че ще бъде Alfieri.

Що се отнася до 2020 г., ще видим фейслифт версии на Levante, Ghibli и Quattroporte. Същата година компанията ще представи „изцяло нов спортен автомобил“, който ще се предлага с електрически двигател.

През 2021 г. ще има кабриолет версия на гореспоменатия спортен автомобил, както и изцяло нов GranTurismo. Компанията ще представи също така наречения „D-UV“, който е кросоувър, стоящ под Levante. И трите модела ще се предлагат с електрическо задвижване.

За 2022 г. са планирани преработени GranCabrio и Quattroporte. Подобно на останалите изцяло нови модели, те ще бъдат предлагани с електрически силов агрегат и полуавтономна система от ниво 3.

Въпреки че планът на Maserati до голяма степен си остава, същото не може да се каже за Alfa Romeo. FCA реши да намали капиталовите разходи и да рационализира продуктовия план на марката, за да се съсредоточи „върху настоящите пазарни силни страни с намален глобален обхват и да припокрие други марки от групата“

Alfa Romeo

В резултат на това бъдещата им гама е силно променена. Планът от миналата година даваше светлина за нови модели, включително актуализирана Giulietta, както и изцяло нови E-UV, 8C и GTV. Всички тези модели очевидно са анулирани.

Вместо това ще получим фейслифт версии на Giulia и Stelvio през 2021 г. Въпреки това не се споменава за предишните им обявени варианти за дълга база.

Компактен SUV (C-UV), визуализиран от концепцията Tonale, ще бъде пуснат на пазара през 2021 г. и ще се предлага с plug-in хибриден задвижващ механизъм. Към него ще се присъедини и предварително обявен B-UV, който е планиран за 2022 г. Малко се знае за по-малкия кросоувър, но той ще се предлага с електрически двигател.