Acura NSX Roadster може да се появи през 2018 г.

NSX

Honda се готви да пусне NSX Roadster (Acura в Северна Америка) преди края на 2018 г., според германското списание Autobild.

Като се има предвид популярността на кабрио суперавтомобилите, няма да е никак изненадващо, ако японската автомобилна компания наистина махне покрива на хибридния си суперавтомобил. Досега обаче, никой не е заснел тест за NSX Roadster в дивата природа, така че ако автомобилът действително стартира през следващите месеци, Honda реагира малко странно, неподлагайки модела на тестове.

Всяка възможна кабрио версия на Honda / Acura NSX неизбежно ще се отличава със същата мощност като модела с твърд таван. Следователно, колата ще използва 3.5-литров V6 двигател с два турбокомпресора, комбиниран с три електрически мотора, за да осигури комбинирано 573 к.с. и 645 Nm въртящ момент. Тази грубост би била достатъчна, за да изпрати NSX Roadster до 100 км/ч за около 3 секунди.

Както е известно, NSX купе е един от най-атрактивните автомобили в сегмента. Без  покрив и ревизиран заден капак с чифт летящи подпори, ще превърнат NSX Roadster в още по-добре изглеждащ автомобил.

Плановете на Хонда за NSX също не спират дотук. Всъщност компанията очевидно работи по NSX Type R от доста време с още по-добро представяне по права линия и поведение, отколкото съществуващия модел.