Acura NSX пристига на SEMA с 610 к.с.

NSX

Последното поколение Acura NSX вече прикова погледите с външния си вид.

Ниското купе се отличава с доста плавен дизайн и същевременно доста чупки, които придават агресия. Все пак от Acura са потърсили тунинг ателието ScienceofSpeed, за да поразчупят още повече спортиста. Резултатът се нарича просто “Dream Project” NSX и ще бъде показан тази година на SEMA.

Външният вид на модела е вдъхновен от NSX GT3. Забелязват се голям фиксиран заден спойлер, жестоки прагове и преден лип спойлер. Автомобилът е снишен почти до земята, но предницата може да се повдига с 5 см. Това става с помощта на iLIFT сензор, който „чете“ пътя за неравности като легнали неравности например. Спортистът е обут с алуминиеви джанти Advan GT и Pirelli P Zero гуми. Черният таван е препратка към първото поколение на емблематичния японец.

Интериорът също е променен. Забелязват се разбира се Recaro спортни седалки. Осъществени са и настройки по двигателя. Тунерите са добавили течно охлаждане и изпускателна система с по-лесно изхвърляне на газовете. Това води до 610 к.с. и 687 Nm. Или иначе казано с 37 к.с. и 42 Nm повече от фабричната версия.

Dream Project NSX ще се включи във витрината на Acura на тунинг изложението. Там ще присъстват още и ARX-05 Daytona Prototype, NSX GT3 само по карбон, и два TLX седана, взели участие в страховитото изкачване Pikes Peak. Автомобилите ще бъдат там от 31 октомври до 3 ноември.