Acura NSX, базирана на Civic

NSX

Някои реплики се получават толкова ужасни, че чак съжаляваме собствениците им. От друга страна, има и доста сполучливи копия. Тази Acura NSX седи някъде по средата.

Видеоклипът по-долу е публикуван за първи път в YouTube преди почти четири години, но стана известен наскоро. Той изобразява червен спортен автомобил, който изглежда много подобен на хибридния NSX, продаващ се в момента.

Основата на автомобила е Honda Civic, но всички панели по каросерията са заменени. Виждаме нова предна броня, пълна с капак, решетка, фарове и отвори на въздуха, много подобни на истинската NSX. Отстрани автомобилът също също наподобява спортния модел, с изключение на Lambo вратите, които изглеждат задължителни за всяка реплика на суперавтомобил.

Не на последно място, задницата също е докарана като на NSX, със сходни задни светлини, изкуствен заден дифузьор и задно стъкло.

Особено интересно за тази реплика е, че е построена през 2014 г. в Индонезия. Като напомняне, второто поколение NSX беше представено в началото на 2015 г.

Това означава, че тя предшества действителната кола! И така, как дизайнерите ѝ са я проектирали като модел, още невлязъл в производство? Те са черпили вдъхновение от различните концепции на модела, които бяха разкрити преди идването на колата на голямата сцена, особено тази, която беше представена на автомобилното изложение в Детройт през 2012 година.

https://www.youtube.com/watch?v=JblrfKK8QBY