Acura отчита като грешка надпреварата с Lexus и Infiniti

Acura

Генералният мениджър на Acura Джон Икеда призна, че за известно време марката забрави корените си и имаше несъответствие между рекламата и произведените от нея автомобили.

Говорейки по време на събитието „Маркетинг 360“, организирано от Automotive News, Икеда заяви, че съобщенията на Acura са били погрешни, тъй като Lexus и Infiniti се очертават като сериозни съперници.

„Започнахме да преследваме сигналите на пазара, а не да останем верни на себе си“, каза Икеда. „Когато започнете да сравнявате и погледнете всички наоколо, вместо да гледате към вас, тогава губите пътя.“

„Ние сме много по-верни към това, което сме и каквото се опитваме да бъдем. Мисля, че преминахме през проблемите“, добави Икеда.

Икеда е работил преди това в отдела за дизайн на Acura, но сменя позицията си през 2015 г. Под ръководството му, производителят, приема мантра му „Прецизно изработена динамика“ и поставя по-голям акцент върху дизайна, най-вече с Precision Concept от автомобилното изложение в Детройт през 2016 г.

В същото време Acura стартира поредица от нови реклами с актьора Майкъл Б. Джордан, който играе ролята на разказвач. Acura иска да се представи като жива и ентусиазирана компания и прави точно това с тези реклами.

Тази нова посока с рекламите продължава въпреки спадащите продажби на марката от 2015 г. насам.