AC Schnitzer направи полицейско BMW i8

i8

Всяка година тунер компания в Германия се избира да построи полицейски автомобил за кампанията “Tune It! Safe!“.

Подкрепена от Федералното министерство на транспорта и цифровата инфраструктура, инициативата има за цел да се бори с незаконния и опасен тунинг. За 2019 г. Асоциацията на германските автомобилни тунери (VDAT) избра AC Schnitzer за тази цел. На свой ред тунерът избра BMW i8 за кампанията и го модифицира сериозно.

Дебютирал на автомобилното изложение в Есен (30 ноември – 9 декември), “Police BMW i8 TUNE IT! SAFE! от AC Schnitzer” има много неща за показване.

AC Schnitzer снишава i8 с 20 мм, като го приближава до пътя за по-голяма стабилност в завоите. Полицейският автомобил също получава комплект 21-инчови AC1 леки ковани джанти, които тежат едва 4,4 кг бройката. В резултат на намаляването на теглото, AC Schnitzer твърди, че страничната динамика на i8 може да се увеличи.

Тунерът също така прилага комплект за подобряване на аеродинамиката, направен изцяло от карбон. Отпред виждаме централен спойлер, канарди отстрани на бронята, както и нов капак. Страничните прагове, „Racing“ задното крило и задният дифузьор от три части приключват аеро пакета, осигурявайки по-голяма притискателна сила.

Другите външни промени включват карбоновите дръжки на вратите, капачките на огледалата, както и предната решетка. Всичко е завътршено в типичната синьо-сребърна полицейска украска с жълти детайли и разбира се, буркани.

Отвътре, BMW i8 се отличава с по-малко подобрения, като алуминиеви пера зад волана и комплект педали, както и алуминиев капак за контролера iDrive. Не се казва нищо за подобренията в производителността, но дори и стоково, i8 ще ускори от 0 до 100 км/ч. за същото време, в което ще произнесете „Eins, Zwei, Polizei“.