ABT Sportsline вече модифицира новото Audi Q8

Q8

ABT Sportsline е една от първите компании, които пускат тунинг комплект за флагманския SUV на Aud – Q8.

Засега промените са ограничени до увеличаване на мощността, по-големи алуминиеви джанти и малки вътрешни промени. Въпреки това, в процес на разработване е по-всеобхватен пакет.

Акцент от модификациите на ABT е мощният комплект за 3.0-литровия TDI V6 лек хибрид на Q8. Компанията добавя допълнителен контролен блок ABT Engine Control, който предлага постоянна допълнителна мощност за Q8 50 TDI quattro.

Тя се увеличава с 15 процента от 286 к.с. до 325 к.с., а максималният въртящ момент се повишава от 600 Nm на 650 Nm. ABT не казва как това влияе върху представянето на Q8.

Все пак, ние сме сигурни, че времето от 0 до 100 км/ч. ще се намали с няколко десети от секундата спрямо 6.3 секунди. Трябва да има и леко увеличение на максималната скорост, както в момента е 232 км/ч.

Другото подобрение от ABT самасивни 10×22-инчови джанти. Клиентите могат да избират между два модела: ABT FR в черно и ABT Sport GR. Последната се предлага в матово черно или гланцирано черно.

Тези, които търсят по-индивидуален завършек за Audi Q8, трябва да знаят, че тунерът подготвя аерокит за Q8. Що се отнася до интериора, ABT предлага само фини промени за момента. Те включват метален start-stop бутон и осветление от вратите с логото на ABT на земята.