ABT Audi Q5 и SQ5 пристигат с до 425 к.с.

SQ5

След широките бодикитове на автомобилното изложение в Женева, ABT Audi Q5 и SQ5 вече се предлагат и с ABT Aero Package Slim Body. В зависимост от двигателя, са възможни още повече конски сили – например 425 к.с. в SQ5. Да живее спорта!

„Комплектът включва спортен елегантен преден лип, светещи прагове и нова задна броня, включително ABT ауспух със 102 мм карбонови накрайници за SQ5 или с черни тръби от неръждаема стомана за Q5“, обяснява главният изпълнителен директор Ханс-Юрген Абт: „За разлика от производствената версия с две хромирани скоби, пакетът най-накрая ще изкара нужния звук.“ Собствениците на Q5 или SQ5 могат буквално да „допълнят“ возилото си с особено атрактивно ABT задно крило. Алтернативната широка версия предлага малко повече пространство за колелата, но 20 и 21-инчовите колела, които са на разположение тук, със сигурност не са малки. Опционално, ABT регулируемото окачване ще осигури още по-динамично управление и променлива височина от 35 до 60 мм.

За да се гарантира повече динамика, водещият тунер може да достави още мощност при желание. ABT Sportsline засилва 3-литровия турбо бензинов двигател в SQ5 от първоначално 354 к.с. до 425 к.с. и увеличение на въртящия момент с 10% до 550 Nm. Усилването на мощността се осигурява от специално разработения ABT Engine Control (AEC) софтуер, който е специално приспособен към съответния модел автомобил. AEC непрекъснато настройва повече от 25 различни параметри и комуникира директно с оригиналния блок за управление на двигателя. Така се постига оптимално използване на мощност и максимална защита на двигателя. AEC се предлага и за голям брой други двигатели. Топ дизелът в Q5 с мощност от 286 к.с., например, нараства до 330 к.с., като максималният въртящ момент се увеличава от 620 Nm до 670 Nm.

При още желание, двигателят може да бъде стартиран със стил чрез ABT Start-Stop-Switch-Cap бутон. ABT Shift Know Cover от истински въглерод прави смяната на скоростите истинско удоволствие. И когато настъпи моментът да излезете от колата, интегрираните светлини на ABT ви казват тихо сбогом!