Едва ли е голяма изненада, но първите тунери, които се захванаха с новото Audi A7 са тези от ABT. Компанията представи подобрения на купето с 3-литров TFSI.

ABT представиха последния си проект на собствениците на новото Audi A7. Той е съсредоточен върху 3-литровия им бензинов агрегат, който вече носи обозначението 55TFSI. Заводски 3.0TFSI разполага с 340к.с. и 550Nm, а след намесата на тунерите чисалата са нараснали до 425к.с. и 550Nm. Най-хубавото за клиентите, които се доверят на ABT, е че няма да загубят гаранцията на автомобила си, а тунерите дори ще предлагат удължена такава до 36 месеца.

Традиционно за компанията, освен силов тунинг, предлагат на клиентите си и нови джанти, като избора е голям, но тези 22-инчови от снимките, като че ли са най-впечатляващи. Все още не се прадлагат тунинг брони и добавки, но ABT разкриха, че работят услиено и върху 3-литровия TDI агрегат, така че скоро може да очакваме и него на пазара.

Все още няма данни какво е подобрението в ускорението и максималната скорост на автомобила, но сме сигурни, че никой от клиентите им няма да остане разочарован.