ABT се разправи и с Lamborghini Urus.

ABT

ABT Sportsline са се доказали през годините с модификациите си по моделите на VW Group. Случаят не е по-различен, но моделът, върху който са се спрели е отличителен. Става въпрос за Lambo Urus.

Първата им официална среща с италианския супер SUV позволи на ABT да разработи нов блок за управление на двигателя, който вдига мощността до 700 к.с. и 910 Nm въртящ момент. Времето до 100 км/ч. намалява с 2 десети, достигайки 3.4 сек.

За сравнение, стоковият 4.0-литровия, twin-turbo V8 произвежда 641 к.с. и 850 Nm въртящ момент. Това се оказва предостатъчно, за да изстреля големия SUV до 305 км/ч.

ABT, обаче, го сравнява с истинската икона на Lamborghini от миналото: Countach LP400S, чийто V12 двигател беше способен на 375 конски сили. Като оставим намесата на тунера, това ни доказва колко далеч е отишла автомобилната индустрия през последните години. Вече дори не се учудваме, когато се появи SUV, който е бърз колкото спортен автомобил.

Обикновено работата на ABT включва и визуални промени. Дребните добавки обаче не са на дневен ред в настоящия проект. Те са съсредоточили усилията си само към превръщането на Urus в истински убиец на суперкари, като са се погрижили надеждността също да е на ниво.