Новото Audi A5/S5 само по себе си е достатъчно вълнуващ автомобил. Тунинерите от ABT явно смятат, че може и още. Те са добавили допълнителна мощ и визуално разкрасяване на купето.

Audi S5 е получило нов софтуер благодарение на „ABT Engine Control“, а резултатът от него е зашеметяващ – цели 66 к.с. или общо 419 конски сили. Тунинга по мотора, разбира се ще се предлага за всички версии на S5-cata – Sportback, Coupe и Cabrio.

ABT са си „поиграли“ и с визията на Audi-то. Откриваме огромен лип спойлер под предната броня, доста агресивен дифузьор, както и хромирани накрайници на изпускателната генерация. Освен това се предлагат и няколко вида джанти с размери 19 и 20 цола.

Собствениците на Audi A5 също ще могат да се възползват от работата на известните тунери. Бензиновият агрегат 2.0 TFSI е получил бонус от цели 74 к.с. или иначе казано благодарение на ABT агрегата разполага с цели 330 к.с. Дизеловите двигатели също не са пренебрегнати. 2.0 TDI получава 25 к.с., а 6-цилиндровият 3.0TDI става 320 к.с.

Новото Audi A5/S5 е страхотен автомобил, а ABT са се постарали повече от всякога. Надяваме се дълги години двете компании да ни радват със съвместните им проекти.