golf gti clubsport abt

Миналата година Golf Clubsport S постави рекорд за най-бърза кола с предно предаване

Volkswagen Golf GTI Clubsport S е толкова горещ хечбек, че всъщност е най-бързата кола с предно предаване. Тунинг ателието ABT, обаче смятат, че колата има потенциал за още.

Тунинг пакета, който те използват за Golf GTI Clusport S включва специален блок за управление на софтуера, увеличаващ мощността до 365 к.с. и 460 нМ. От АВТ не могат да кажат с колко точно по-бързо ще ускорява тунингованият хеч, но максималната скорост става 268 км/ч. Всъщност това не е от значение, тъй като фабричният модел вдига с 265 км/ч.

Ъпгрейд ще има и за версията без „S“, като нейният 2.0-литров TFSI ще може да се фука с 335 к.с. и 430 нМ. За сравнение припомняме, че заводският Volkswagen Golf Clubsport разполага с 261 к.с. и 350 нМ.

Проекта от ABT не приключва само с подобрение на двигателя. От ателието  са подготвили нови пружини, стабилизиращи щанги, както и детайли за визуален тунинг, включващи предна решетка, фарове, капаци, странични огледала, прагове, разбира се  и готино тунинг задно крило. Могат да се добавят и различни джанти с размери между 18 и 20 инча.