ABT изкара истински звяр от Audi A1 Sportback

A1 Sportback

За повечето хора пакетът на ABT Sportsline от 236 к.с. за Audi A1 Sportback би бил предостатъчен, за да се насладите на мини хот хеча. Но не за всички!

Даниел Абт не се задоволява само с това. Освен че се състезава във Formula E за екипа на ABT Schaeffler Audi Sport, той е и син на управляващия директор на ABT Sportsline Ханс-Юрген Абт. Това означава, че той има достъп до някои уникални проекти като това Audi A1 “1of1”.

А вие как бихте реагирали на Audi A1 с откачен бодикит, „Split Design” фолио, 19-цолови джанти с централна гайка, огромно задно крило и близо 400 к.с. под капака?

Една от особеностите на автомобила е „полигонният сплит дизайн“ на фолиото. Това е геометричен модел, проектиран от Ерик Александжан, човекът, който оформя екстремното Audi RS6 Avant „Project Phoenix“ на Джон Олсън. Полигоналните фрагменти имат интересен визуален ефект, разчупвайки контурите на автомобила. Така не само бодикитът хваща окото, но и цялостният дизайн на автомобила.

Що се отнася до бодикита, той е вдъхновен от състезанията. Елементи като огромното карбоново задно крило, карбоновия капак с няколко въздухозаборника, предната броня в стил DTM и 19-инчовите ковани ABT ER-F джанти в матово черно не могат да ви оставят безразлични. Дизайнът на джантите с уникален златен „аеро пръстен”, монтиран между джантата и спирачния диск, напомня на автомобилите от Formula Е.

A1 Sportback

Както се очаква от автомобил с такъв вид, гумите не са случайни. Това са Michelin Pilot Sport Cup 2(с размер 265/30 R19 с червени фланци. Може би се чудите как инженерите на ABT успяват да изстискат 394 к.с. от стоковия 2,0-литров TFSI 4-цилиндров двигател? Ето как: моторът е заменен с наново изграден 2.0 TFSI агрегат, допълнен с доста подобрения като изпускателна система от неръждаема стомана с две 114 мм тръби и карбоновови накрайници.

Екипът монтира и пружини на H&R, заменя задните седалки за ролкейдж и обшива остатъка от интериора с алкантара. Уникалността на това Audi A1 е подчертана от червените надписи „One of One“ на облегалките на седалките и релефните инициали „da“ на облегалките за глава (за Даниел Абт). Можете да научите всичко за колата и как е построена от следващото видео.