Abarth 124 GT с карбонов таван е новата играчка на купе ентусиастите

124 GT

Спортното подразделение на Fiat ще донесе нова специална версия на 124 Spider, наречена Abarth 124 GT, на автомобилното изложение в Женева.

Новата специална версия на италианския роудстър ще бъде завършена в ексклузивен Alpi Orientali Grey цвят и ще включва 17-инчови OZ джанти, които са с 3 кг по-леки от стандартните колела. Fiat също предлага матово-черно оцветяване на капака, като препраща към Abarth 124 Rally.

Основният акцент обаче е опционалният твърд покрив, изработен от въглеродни влакна, което прави Abarth 124 GT единствения роудстър на пазара с подобна функция. Твърдият таван тежи едва 16 килограма и включва още задно стъкло с размразяваща функция.Меката опция също е запазена.

Други изключителни детайли включват капаците на огледалата, подходящ преден спойлер и допълнително задно крило от въглеродни влакна.

Двигателят е същият като в Euro-spec Abarth 124, което означава 1.4-литров турбо 4-цилиндров агрегат с мощност 170 к.с. и максимален въртящ момент от 250 Nm. 0-100 км/ч. отнема едва 6,8 секунди, а максималната скорост е 230 км/ч. Двойната изпускателната система Record Monza е стандартна, като се гарантира, че малкият роудстър ще ви изненада с приятните гърмежи, които очаквате от него.

Fiat ще предлага Abarth 124 GT с 6-степенна ръчна или 6-степенна автоматична скоростна кутия, след като бъде пуснат в продажба.

Новият специален Abarth 124 GT ще дебютира на автомобилното изложение в Женева, като Abarth ще донесе и специален 698 Rivale в Швейцария.