A-Class Sedan ще се изправи срещу BMW 1-Series Saloon

A-Class

Mercedes-Benz планира да се настани на пазара на компактните автомобили, повечето от които ще бъдат представени през следващата година, като A-Class Sedan ще бъде един от тях.

Представен като Concept A Sedan, който дебютира в Шанхай по-рано тази година, A-Class Sedan ще бъде версия с четири врати на следващото поколение A-Class хечбек. Той ще се изправи срещу Audi A3 Sedan и BMW 1-Series, което е само за китайския пазар.

Понастоящем автомобилът е във фаза разработка, но можем да забележим основните линии под камуфлажа. Интериорът ще бъде доминиран от новата MBUX инфоразвлекателна система на марката, която съчетава двоен екран подобно на новата E-Class.

Споделянето на настоящата MFA2 платформа с останалата част от компактното семейство, включително A-Class, B-Class, CLA, GLA, и вероятния GLB, ще даде достъп до различни двигатели, въпреки че все още те не са известни.

Бихме се обзаложили, че AMG 35/45 версиите на колата няма да бъдат разработени, тъй като Mercedes вероятно ще ги приложи в четиривратия близнак CLA.