Audi TT RS не е типичният автомобил, който бихте очаквали на драг състезание. Особено в САЩ. Този конкретен автомобил обаче, намира място сред най-добрите там.

С приблизително 600 конски сили на коляновия вал, и 530 к.с. на колелата, TT RS не е толкова мощен, колкото сме свикнали да виждаме американските машини. Въпреки всичко, той изминава 1/4 миля за по-малко от 10 секунди. По-точно, за 9,76 секунди 224 км/ч. терминална скорост.

При идеални условия и с подготвен пилот зад волана, Dodge Challenger SRT Demon, който е с около 240 к.с. по-мощен от това TT RS, може да измине същото разстояние за 9.65 секунди. Въпреки това, Demon често губи от по-слаби съперници, защото не може да концентрира всичката си мощ по правилния начин.

Отново се потвърждава мнението, че понякога по-малкото мощност в компактната кола я прави по-бърза, стига тя да има нужното сцепление. Което, разбира се, е случаят и с това TT RS, облагодетелствано от quattro системата. В клипа ще разберете и за модификациите, направени по модела.