mx-5

Търсите да закупите автомобил на цена не по-висока от 10 000 лева? В днешно време изборът при този бюджет изобщо не е ограничен, а от AutoBlog даже са подготвили списък с 6-те най-добри автомобила, които можете да си купите за под 10 000 лева.
Той включва автомобили за всеки вкус, които по нищо не могат да се сравняват помежду си, тъй като са от различни класове. Затова не приемайте списъкът за класация.

1. Subaru Impreza WRX

коли до 10 000

Едва ли сте особено учудени, че добрата стара Impreza с 2.0-литров турбо двигател фигурира в листа. Един от най-обичаните модели на японската компания е подходящ избор за мнозина, независимо от начина ви на живот. 4-цилиндровият боксерен мотор доставя 220 к.с. до 4-те колела и то през една от най-добрите 4х4 системи в света. Трябва да бъдете подготвени и за допълнителни разходи непосредствено след закупуването на вашата Impreza. Тя ще ви служи дълги години единствено, ако я обгрижвате подобаващо !

2. Mazda 5

автомобила под 10 000

Mazda 5 така и не успя да се зарадва на търговския успех, за който бе подготвяна именно в годините на минивановете. Тя е построена на базата на Mazda 3 и реално погледнато е нейната по-голяма версия, предлагаща огромна доза комфорт и маневреност. Ще бъдете късметлии, ако уцелите варианта с ръчна скоростна кутия.

3. Mazda MX-5 Miata

mx-5

Няма как да пропуснем класа на роудстърите, особено когато пишем статията в летните месеци. Колата е създадена да задоволява шофьора. Двигателите, за които трябва да се оглеждате, когато я купувате са 1.6 литровия бензинов мотор със 115 к.с. или още по-добре – 1.8 литровият със 128 к.с.

4. Honda Jazz

Honda Jazz/Fit е доказала през годините здравината и надеждността си. Освен, че е супер сладка, тя е и изключително удобна и практична в града. Също така е доста забавна за шофиране… все пак е хечбек!

5. Jeep Wrangler 

Ок… за петата позиция не сме много съгласни с AutoBlog, тъй като в нашите географски ширини е по-възможно да намерите митичния Кивот, отколкото читав Jeep Wrangler за под 10 000 лева. Въпреки това се съгласяваме със всичко останало – джипът е страхотен за шофиране, а задвижването му никога няма да ви остави затънали в кал или сняг. Плюс това имате джип и кабрио в едно !

6. Mitsubishi L200

Тук направо си позволихме да подправим списъка, за да е адекватен със страната, в която живеем. За феновете на пикапите или за хората, които просто се нуждаят от товарно пространство Mitsubishi L200 е може би най-добрият избор за ценовият диапазон до 10 000 лева. Широкият набор на дизелови двигатели гарантира ниския разход на гориво, а клиренсът е достатъчно висок, че да закарате всичко нужно за къмпингуване и до най-отдалечената местност.