Автономността на автомобилите е едно от нещата, в които компаниите инвестират най-много средства и усилия. И ако там успехите са вече налице, то пътната инфраструктура все още не е напълно готова за тях. Именно заради това, инглощатци правят всячески опити да приготят пътната обстановка максимално към иновативните им технологии.

  • Нови мантинели

Audi разработват материал, който да превърне мантинелите в по-лесно разпознаваеми обекти от радарните системи на автомбила. Целта е те да бъдат разчитани от максимално голяма дистанция

  • Нов вид боя за пътната маркировка

Инглощатци инвестират в разработката на нов вид боя, която да е по-издръжлива на всякакви метеоролигчни условия.

  • По-добра комуникация между автомобилите

Компанията разработва система, която да подобри комуникацията между автомобилите. Идеята е да се обменя информация относно трафика, актуалните ограничения на скоростта, както и състоянието на пътната настилка

  • Комуникация с инфраструктурата

И тъй като комуникацията между автомобилите, явно не е напълно достатъчна. Audi ще комуникират и със светофарите. Идеята е да се редуцира времето в трафик, като придвижването на автомобила ще бъде съобразено с така наречената „зелена вълна“.

  • По-добри GPS карти

За моменти по идеята се работи единствено в Германия. Audi опитват да разработят карта на градовета, детайлна до последния сантиметър. По този начин шофьора и автономните система ще имат още по-конкретна информация спрямо моментото състояние на пътната настилка и трафика.