рекорд колело

45-годишната Денис Мюлер-Коренек успя да постави световен рекорд, развивайки скорост от 296км/ч. с велосипед.

През 2016 година Денис се превърна в жената развила най-висока скорост на велосипед, а именно 236км/ч. Оттогава тя никога не е крила, че има желание да подобри и рекорда на най-бързия мъж, поставен през далечната 1995 година от Фред Ромпелберг – 281 км/ч.

Всъщност историята на дамата е повече от любопитна. В края на 80-те и началото на 90-те години тя била активен състезател с велосипеди. Животът обаче имал друг план, тъй като забременяла и се отказала от спорта. Превърнала се в майка на три деца и постоянните ангажименти със семейния бизнес, все повече отдалечавали жената от любимите и велосипеди. За щастие 23 години по-късно, тя отново започнала да тренира усилено. Така се стигнало до рекорда от 2016 година и до този от преди няколко часа.

За постигането на рекорда бившата шампионка по колоездене е завързана за драгстер, който я тегли, докато развие скорост от 160км/ч. След това, тя сама се отвързва натискайки лостче, което се намира на мястото на стандартната предна спирачка на велосипеда. Ползвайки въздушния тунел, който създава автомобила, Коренек успява да развие умопомрачителните 296 км/ч. или със 15 км/ч. повече от досегашния рекордьор!.