daihatsu mira

Хората в Малайзия имат интересен вкус, когато се отнася до тунинг на автомобили, особено за драг състезания. Защо например да не сложим огромния турбокомпресор на около половин метър над двигателя си ?

Със сигурност това би привлякло значителна доза внимание над автомобила ви, а този за който пишем ще го направи и с техническите си характеристики, които има. Двигателят на малкото Daihatsu Mira има обем от 660 куб. см. когато излиза от завода, но този в случая е строукнат до 1000 куб. см. благодарение на специалния железен блок, който собственикът сам произвежда. Коефициентът на сгъстяване също е правилно настроен, като за това помагат 80 милиметровите бутала.

А неговата настройка е жизненоважна поради причината, че „охлювът“, който стърчи пред предния прозорец е HKS GT, работещ на 3 бара налягане и доставящ мощността от 400 к.с. Това се случва, разбира се, при невъзможно лудите 10 000 об/мин.

За момента колата единствено изглежда добре, тъй като още не са доказани възможностите и. Но когато дойде моментът да се тества потентността и, собственикът твърди, че горивото, което малкият 3-цилиндров мотор ще използва е чист етанол.

Освен гледката под предния капак, останалата част от машината също е завършена по страхотен подобаващ начин до най-малкия детайл. Тялото е облечено в карбонови панели, калниците покриват огромните балони Hoosier с джанти USA Wheels. През поликарбонатня заден прозорец можете да видите почти цялото ДНК на горивната система, както и огромната тръба изхвърляща горещия въздух преминал през автомобила. За това помага и електрическата помпа на пода в купето, приличаща на полегнала турбина.

С всичко нужно по себе си за едно състезание малкото Daihatsu Mira тежи едва 640 кг. Бихте си помислили, че колата ще има проблеми със сцеплението, но това едва ли е така според соственикът, който съвсем наскоро е монтирал и кастъм правозъба ръчна скоростна кутия.