Работата по 3D-принтираната реплика на Lamborghini Aventador продължава. За проекта писахме преди няколко месеца, но сега се появи ново видео, което показва, че машината вече се движи.

Физикът и помощник професор от Колорадоския държавен университет, Стърлинг Бакус, иска да създаде свой собствен Aventador. Идеята му дошла докато играе Forza Horizon 3 със сина си. От месеци колата оживява в гаража на семейството и сега вече започва да функционира.

Използваният задвижващ агрегат е 5,7-литров LS1 V8 от Corvette от 2003 г., който е снабден с два турбокомпресора. Нямаме данни за мощността и въртящия момент, а дори самият Бакус няма представа колко бърза ще е неговата машина. Нещо, което можем да кажем със сигурност, е, че ще е доста бърза.

Панелите на репликата на Aventador са създадени благодарение на малки части, отпечатани от $ 650 QIDI Xpro 3D принтер и още два по-евтини. След това тези малки части са залепени заедно с метилметакрилатно лепило, за да се образува по-голям панел, който след това се покрива с въглеродни влакна, за да стане по-здрав.

Много любители на автомобилите обичат да настройват и персонализират автомобилите си в гаражите си, но малцина са тези, които всъщност имат уменията да построят кола от нищото. Това може да е реплика, а не истинска производствена кола, но въпреки това проектът е доста уникален и си струва да се види.