Вероятно Land Rover Defender 6×6 далеч не е първият автомобил, който ви идва в съзнанието, когато прелиствате сайтовете, избирайки си нова семейна кола например. За хората с дебел портфейл и тлъста банкова сметка, обаче, това може да се окаже уникалният инструмент за забавление през уикендите.

Пуснат за продан в сайта duPont RegistryRegistry, този оогромен SUV с три задвижващи моста и шокираща визия, се намира в Онтарио, Канада, очаквайки новия си собственик да „кихне“ 350 000 долара за ключовете му.

Машината е базирана на модел от Urban Warrior – ателие занимаващо се с доработка на Land Rover, Ford, Jeep и т.н., а колите 6х6 с над 600 к.с. са им специалитета. Всяко подобно тяхно създание пристига базово с трети задвижващ мост и най-често се взаимстват части или цели компоненти от други офроуд зверове.

Конкретно в този случай Defender-ът (който от ателието са кръстили „Летящият ловец“) е получил нова подсилена или както е известно да се казва в Америка за пикапските тунинг части – хеви дюти раздатъчна кутия. По шасито още са инсталирани два 9-инчови диференциала от Ford с хеви дюти полуоски и корони TrueTrac за възможно най-ефективно разпределение на въртящия момент по колелата и максимално сцепление с настилката.

Огромното стоманено шаси лежи върху амортисьори FOX, които поемат ударите между шофьора и неравностите, а 3.6 тонна лебедка чака зад предната броня да ви издърпа, ако по някаква странна магия успеете да закопаете 6-те колела на огромния Land Rover Defender 6×6. По-скоро би ви потрябвала, за да изтеглите друго закъсало МПС, според нас.

Под предния капак бушуват сериозните 670 к.с., подпомагани от 5.0 литров V8 и компресорен кит от Ford Racing, а в салона може да се срещнат детайли от алкантара, корита Recaro и обшивки от черна кожа и червени конци.

Ако смятате, че този 6х6 Defender заслужава място в гаража ви или пред блока – 350 000 в долари е сумата!