2018 Ferrari GTC4 Lusso T – shooting brake с турбо и задно предаване

GTC4 Lusso T

Ferrari GTC4 Lusso T се явява като заместник на Ferrari FF. Моделът е обновен и представя нова система на задвижване. Двигателят е V8, а задвижването е задно.

Ferrari FF не се продаваше толкова добре, колкото очакваха от компанията. Новата модификация на модела ще се опита да поправи това, като крие някои нововъведения в себе си. Въпреки по-малкия си двигател и по-ниската цена, Ferrari GTC4 Lusso T не е точно бюджетна спортна GT кола. Тя предлага всичко, което може да се избере и от V12 модела.

Новата задвижваща система предоставя 600 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.5 сек. Максималната скорост е 320 км/ч. Въпреки забележителните фигури, отсъстват съвременни технологии като автономни системи, хибридно задвижване и дори регулируеми стабилизиращи щанги. GTC4 Lusso T ускорява по-бавно от V12 GTC4 Lusso с 680 к.с., но благодарение на турбината въртящият момент е забележителен. Автомобилът генерира 760 Nm между 3000 и 5250 об/мин. Разходът на гориво е с 25% по-нисък.

GTC4 Lusso T

Като във всяко GTC4 и тук разполагаме със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Тук обаче тя задвижва само задните колела. Въпреки това, сцеплението е чудесно и то няма да се почувствате в опасност дори с изключени системи. Гумите, които са Pirelli 245/35ZR20 отпред и 295/35ZR20 отзад просто се залепват за пътя. Все пак с повече газ можете да презавиете. Задните колела се опитват да компенсират опитите ви чрез леко завиване и се изисква повече усилие, за да подкарате тази красива „лодка“ настрани.

GTC4 Lusso T може да ви глези и с по-мека возия. С натискане на копче пускате комфорт режим, благодарение на който можете да порите немските магистрали без да разберете, че се движите. Ако попаднете на по-тесен път с остри завои и наклони, то тогава можете да изберете друг по-динамичен режим. С подобреното си разпределяне на теглото, и по-леката предница спрямо предните версии, получаваме едно динамично и предизвикващо ни Ferrari.