Днес всичко се изразява в цифри. Статистиката и стойностите са се превърнали в неизменна част от автомобилната индустрия и конкуренцията е направо стряскаща. Хечбеци и SUV-ове достигат такива количества мощ, които бяха немислими преди 10 години, да не говорим за по-назад във времето. И какво от това, ще питате.

И ние ще ви отговорим Независимо колко по-бързи стават новите автомобили, винаги ще има ентусиасти, готови да превърнат нещо неочаквано в истинска ракета. Пред вас стои Volkswagen Lupo, което е малък градски автомобил, принципно. Поради компактните си размери, той често се ползва за основа на проект, но тук нещата са излезли от контрол.

Интересното при това Lupo, е че задвижващият агрегат доставя умопомрачителните 1800 к.с., според описанието на видеото. Техническите подробности са все още оскъдни, но изглежда, че това Lupo се е превърнало в истински драгстер. То се задвижва не от един, а от два силно модифицирани 2,0-литрови бензинови двигатели, всеки от които доставя 900 к.с. Това веднага би ви навело над мисълта, как се намира сцепление с толкова много мощност? Ето как: трудно!

Независимо от това, пилотът постига време на 1/4 миля от малко повече от 9 секунди – истински подвиг за малкия VW, който би събудил любопитство у всеки.