10-милионният Ford Mustang слезе от поточната линия

Mustang

Може да е трудно да се повярва, но истината е, че 10-милионният Ford Mustang току-що напусна производствената линия в Мичиган.

Mustang се произвежда от март 1964 г. и през това време преминава през шест различни поколения и остава една от най-продаваните muscle коли на всички времена. Всъщност решението на Ford да продава най-новата генерация по света е помогнало моделът да се превърне в най-продаваната спортна кола в света.

Посредством Instagram, Еван Дж. Смит публикува две снимки на колата, която е 2019 Mustang Cabrio, оборудван с 5.0-литров V8 двигател и боядисан в бяло.

Това обаче не е само нюанс на бялото. Смит казва, че този Mustang е боядисан в Wimbledon White, като първия предпроизводствен Cabrio модел, който някога е бил продаден.

Разбираемо е за Ford да произведе точно тази модификация, за да отпразнува постижението. Производителят ще проведе церемония в завода по случай 10-милионната бройка по-късно тази седмица.

Под снимката се разбира, че Ford нямат намерение да продават автомобила, а вероятно ще го задържат. Каквото и да се окаже е неизбежно, че този автомобил ще бъде много ценен модел през следващите десетилетия.

Mustang