vantage gt8

Много често името на дилърството за луксозни возила от Обединеното кралство H.R. Owens се споменава между редовете на автомобилни медии съпроводено със снимки на скъпи колекционерски коли. Точно такъв е случаят и днес – бижуто е Aston Martin Vantage GT8, а на табелката му пише 259 950 паунда (332 796 щ.д.)

vantage gt8
Външният вид на Vantage GT8 е вдъхновен от пистовата версия GTE, което го превръща в най-лекия и мощен V8 Vantage правен някога. Като комбинираме тази информация с факта, че е произведен в точно 150 бройки получаваме един истински колекционерски екземпляр, заслужаващ да му посветим тлъст дял от банковата ни сметка.

vantage gt8vantage gt8
Колата от снимките е 66-тата произведена от серията. Тя е завършена в тъмния Onyx Black и като повечето спортисти с четири колела и агресивен нрав е поизцапана с червени акценти по карбоновите детайли, целящи да подобрят аеродинамиката и.
Споменавайки аеродинамичния и пакет Aero Pack in Gloss Carbon, трябва да допълним, че този Aston Martin V8 Vantage GT8 е оборудван с някои допълнителни екстри като премиум аудио система, надписи на подглавниците и камера за задно виждане.

vantagr gt8
Под капака филмът е следния – 4.7 литра атмосферен двигател с 440 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия. Тази математика позволява на британският състезател да спринтира до 100 км/ч за 4.4 секунди и да вдига 306 км/ч.

Цената вече я издадохме, тя е 332 796 долара или със 121 662 повече от нормалната стартова.