Този месец ще се проведе търг в Силвърстоун, където една „по-специална“ кола ще потърси новия си собственик, а именно Ford Sierra RS500 „DTM“!

Ford Sierra RS500 сам по себе си е  един наистина специален автомобил. При този екземпляр, обаче нещата са още по-сериозни. Причината е, че колата е една от едва десетте бройки минали през ръцете на тунерите от Wolf Racing. За тези, които не знаят, Wolf Racing са били официалният партньор на Ford за DTM сериите.

Автомобилът е излязъл от завода през далечната 1986 година. Wolf Racing наистина са си поиграли, тъй като Sierra-та разполага със състезателни бутала, по-големи инжектори, горивна помпа, както и променен софтуер. А резултатът е възхитителен – 300 конски сили преди повече от 30 години…

Освен силов тунинг, Wolf Racing са обърнали внимание и на визията на Ford-а. Той е получил ново по-ниско окачване и 16-инчове джанти от DTM сериите, боядисани в златисто. Множество дреболийки, като нова топка на скоростния лост и алуминиеви педали красят интериора на класиката.

Този екземпляр пък съвсем скоро е преминал през технически преглед, което означава, че новият му собственик веднага ще има възможност да го подкара. Е, разбира се ще трябва да се охрачи сериозно, тъй като освен рядкостта на модела, този специално е и с пробег от едва 38 000км.