Това BMW 3.0 CS от 1973 г. може да се похвали с множество награди от автомобилният клуб на Британскак Колумбия, а в момента е обявенo на търг, търсейки новия си собственик.



Ретро биймърът има впечатляващ тюркоазен екстериор, 16-инчови колела Alpina, черен салон от естествена кожа с дървен фурнир и около 30 600 км на километража, въпреки че, както обичаме да казваме у нас, пък и в обявата го пише – реалният пробег не е известен.


За да е още по-пленително, 3.0 CS-ът е поставено на по-ниски пружини и Bridgestone Potenza гуми. Хромираните елементи са буквално като чисто нови, а това се отнася като цяло за визията на аетомобила.

В купето ще откриете електрически прозорци, черни винилови седалки и мокет от черни и бели точки. Продавачът е добавил скоростен лост от Alpina, а ръчната спирачка е реновирана през 2009 г., според описанието на Bring a Trailer. Класическият Bimmer също впечатлява с дървения фурнир на арматурното табло, централната конзола и панелите на вратите, а за озвучението в колата се казва, че се състои от AM / FM оригинална конзола с афтърмаркет адаптер за телефон и нови говорители.

Що се отнася до животното под капака, то е оригиналният 3.0-литров M30B30 редови шестак, който е куплиран с 4-степенна механична скоростна кутия и произвежда 180 к.с., което за времето си е повече от адекватно. В BMW-то стои дори оригиналната книжка с инструкции и комплектът с инструменти.

Към момента на писане на тази статия най-високата оферта беше от $ 45 000, но остават цели 5 дни до края на търга. Това е кола, която определено няма да се продаде евтино.