Японското чудо Aspark Owl EV ускорява до 100 км/ч. за под 2 сек.

Owl

Наред с представянето на второто поколение на Tesla Roadster през ноември 2017 г., Илон Мъск даде смелото твърдение, че колата ще достигне 100 км/ч за 1.9 секунди.

Все още не сме свидетели на това постижение от Tesla, но малката японска компания Aspark показа, че прототипът им Owl се е справил с тази задача. Това показва, че твърдението на Мъск не е толкова абсурдно в края на краищата.

Този Aspark Owl беше представен миналата година като Roadster и използва изцяло електрическа система за задвижване. С приблизително 1000 к.с., той наскоро достигна 100 км/ч. за 1.9 секунди по време на изпитание.

Клип на японския суперавтомобил показва безумието, което се постига на много къса отсечка. Тя може да не е най-подходящото съоръжение за изпитване, но автомобилът изглежда постига това време с относителна лекота.

Колкото и бързо да е ускорението на Owl, струва си да се отбележи един важен фактор при неговата скорост. Гумите. Погледнете внимателно и ще забележите, че идват от Hoosier и вероятно са сликове, предназначени за драг състезания. Набор от обикновени гуми няма да даде ускорение, подобно на заснетото.

Aspark възнамерява да произведе и продаде 50 бройки от Owl.