Японски уикенд на писта Дракон на 21 и 22 септември! Очакваме ви!

В края на тази седмица ще се проведе ежегодният Jap Fest на България, който събира на едно място най-големите фенове на японските автомобили. Мястото е добре познатата ни писта Дракон до село Калояново.

За 9-ти път ще се насладим на най-голямата автомобилна сбирка в страната и ще се докоснем до някои от най-вълнуващите и емблематични машини. Ентусиастите и любителите на японските класики се множат все повече, а пилоти в различни дисциплини все по-често предпочитат платформи от страната на изгряващото слънце.

Очаквайте да видите някои наистина бързи машини като Toyota Supra, Subaru Impreza, Honda S2000, Nissan Skyline и още и още. Ще има изненади, ще има награди и за всеки по нещо. Програмата ще се състои от серии по тайм атак и такива по дрифт. В края на съботния ден, ще усетите и адреналина от състезанията по права.

Jap Fest BG 2019 е насочен към публиката и затова ще има награди за публиката. Комплект от 4 броя джанти по избор от каталога на Dark-Wheels Plovdiv размер до 18″ и широчина до 9,5J. Двама посетители ще спечелят по един комплект гайки/болтове – 1 бр. спрей за почистване на джанти na Japan Racing – 1 бр. тениска на Japan Racing – 10 бр. тениски на #JapFestBG. Безплатна фото сесия за автомобил предоставена от We Built It Как да участвате? На входа на пистата ще се дават талони с които да гласувате за кола на публиката на шатрата на NS Custom Parts, наградите ще бъдат изтеглени измежду всички гласували, без значение за кого са гласували или дали гласът им е валиден.

Програма: Събота

9:00 Отваряне на пистата за посетители

10:00 – 12:00 Тайм Атак

12:00 – 12:30 Дрифт

13:00 – 15:00 Тайм Атак

15:00 – 16:00 Дрифт

16:00 Драг по класове

Неделя:

9:00 Отваряне на пистата за посетители

10:00 – 12:00 Тайм атак

12:00 – 13:00 Дрифт

13:00 – 15:00 Тайм атак

15:00 – 16:00 Дрифт

16:00 – 17:30 Тайм атак

17:45 Награждаване

Входни билети: 1 Ден – 10 лева 2 Дни – 15 лева Деца до 12 години безплатно Билетите за закупуват на място в дните на събитието на входа на пистата. Такси за участници: Драг – 10 лева Тайм атак: събота – 40 лева при предварително плащане неделя – 50 лева при предварително плащане .

Ето и малко информация около състезанията за кар аудио:

SPL замерването ще се проведе по следния начин: Класовете ще бъдат 1х10″ говорител, 1х12″ говорител, 1х15″ говорител и Неограничен. Няма да се оценява инсталация на автомобилите – ще се замерва само звуковото налягане. Микрофонът ще бъде поставен на стойка на шофьорската седалка на нивото на слушателя. Седалката трябва да бъде в нормална за шофиране позиция. Преместването ѝ по време на замерването няма да бъде позволено. Замерванията ще бъдат две. И на двете замервания може да бъде запален двигателя на автомобила. Едното замерване ще бъде направено с песен, избрана от организаторите (ще бъде предварително обявена) и при затворени врати и прозорци на автомобила. Второто ще бъде с песен избрана от собственика на автомобила и без ограничение за отворени/затворени врати и т.н.. На състезателите ще бъде дадено достатъчно време за пробване на различни песни с цел изкарване на по-добър резултат. При класирането за отделните категории ще се взимат предвид сумарните резултати от двете замервания.

А тук можете да намерите формата за записване за участие.