Що за чудо е новият Volkswagen T-Roc Cabriolet?

T-Roc Cabriolet

Очаквахме появата на Volkswagen T-Roc Cabriolet. Някак си не възприемахме сериозно модела, но ето, че той вече се появи официално. Нека видим какво представлява този SUV кабриолет и въобще къде ще си намери място на пазара.

Кросоувърите без таван винаги са били доста странни и T-Roc Cabriolet не се различава. Това ще бъде единственият кабриолет на Volkswagen в продажба в обозримо бъдеще и ще отпразнува публичния си дебют на автомобилното изложение във Франкфурт през септември.

Вместо да премахне просто покрива на стандартния T-Roc, Volkswagen драстично променя структурата и каросерията на автомобила. Всъщност междуосието му е с 37 мм по-дълго от стандартния модел, докато общата му дължина е увеличена с 34 мм. В допълнение, Volkswagen T-Roc Cabriolet се отличава със структурно укрепване на пода, страничните панели, напречните елементи, вратите и рамката на предното стъкло, за да компенсира липсата на покрив.

Сгъваемият платнен покрив, разработен от Volkswagen, се прибира само за девет секунди със скорост до 30,5 км/ч. и е подобен като работа с покрива на настоящия Golf Cabriolet. Сгъваемият таван намаля багажното пространство до 161 литра спрямо 284-те в нормалния T-Roc. Не смятаме обаче, че купувачите ще са обезпокоени от този факт. Все пак кой си купува кабриолет, за да му бъде практичен?

Немският автомобилен производител ще продава новия T-Roc Cabriolet с 1,0-литров 3-цилиндров бензинов двигател, който осигурява 113 к.с. и 1,5-литров 4-цилиндров със 148 к.с. от пускането си на пазара. Вторият е свързан със 7-степенен автоматик с двоен съединител, докато 1.0-литровият модел има 6-степенна ръчка.

Два дизайнерски пакета ще бъдат налични. Първият, наречен Style, разполага със 17-цолови джанти, стандартно амбиентно осветление и кожен салон. Предлага се и R-Line версия, която добавя фарове за мъгла, спортни седалки от изкуствена кожа, 17-цолови джанти и екстериорни добавки.