k20c1

Имаме чудесна новина за феновете на моторните спортове, която идва директно от автомобилното изложение в SEMA. Японският производител Honda, обяви че двигателят, който задвижва топ спортиста на семейството Civic Type R съвсем скоро ще бъде пуснат в продажба като отделен елемент, част от програмата Honda Performance Development.

Става дума за 2.0-литровия турбо мотор с 306 к.с. и 400 Нм по-известен сред феновете като K20C1.
Набавянето на такъв обаче няма да е чак толкова лесна задача. За целта ще са ви нужни 6519 долара, както и членство в спортния клуб на марката Racing Line. Според Honda продажбата на задвижващият елемент цели да подкрепи ентусиастите стартиращи в спорта, както и професионалните състезатели от частни отбори, но не и да поощрява употребата му за улични надпревари.

Японската марка презентира на щанда си в Las Vegas също Civic Coupe Red Bull Global Rallycross, Pirelli World Challenge Civic Si и едноместния болид от F3 Americas Series, като и трите са представители от американски шампионати.
Компанията почете и 50 годишнината на състезателния всъдеход Honda Baja 1000 Ridgeline.

За по-малките състезателчета навлизащи в моторния спорт бяха показани Concept Shifter Kart оборудван с най-новата версия на четиритактовия 250 кубиков CRF250R.

Разбира се няма как да не се обърне значителна доза внимание и около новите визуални елементи по тялото на мускулестия Type R. Детайли от червен карбон ще намерят място по страничните огледала, задното крило и в някои зони на интериора. Ще бъдат добавени също червена кожена топка за скростния лост, нови прагове на вратите и светещо лого под вратите.