Въпреки че новата линия на Peugeot е изключително младежки настроена, Жан-Филип вероятно ще разочарова голяма част от по-енергичните фенове на марката, след като заяви, че не вижда бъдеще в традиционни спортисти, като 308 GTI.

Жан-Филип сподели пред AutoNews, че поради изключително строгите мерки за регулация на вредните емисии автомобили, като 308 GTI ще изчезнат. Шефът на френската компания добави:

„Заплащането на 10 000 евро (екологични неустойки) е неетичен начин за регулиране на вредните емисии и използване на алтернативно гориво“

Според него автомобилните компании могат да създадат забавни автомобили, които макар и с традиционни бензинови агрегати да бъдат напълно екологично съобразни, но регулациите, особено във Франция, не им го позволяват.

Peugeot ще спрат от производство 308 GTI и GT по-късно тази година, а нищо чудно техните наследници да получат електрически мотори. Друг интересен проект на френската компания е концепта e-Legend, за който може да научите повече, ако цъкнете върху снимката долу.