Швед си създаде собствен Batmobile

Batmobile

Супергеройът Batman е основен елемент от комиксите, телевизията и филмите в продължение на много години и по този начин създава огромна фенска маса, но не всяка идея, свързана с него, е сполучилива.

Такъв пример е създаването на Batmobile, който се основава на стар Saab. Макар да не знаем каква е годината на производство, можем да кажем, че това е първото поколение 9-5, което стартира през 1997 г. като седан, а година по-късно като комби. 9-5 се основаваше на една и съща платформа GM2900 като Opel Vectra и Calibra и Saab 900, нито един от тях не би бил подходящ за Batmobile.

В случаи като този, основният проблем е изпълнението. Без значителен бюджет, няма да свършите добра работа, пресъздавайки толкова емблематичен автомобил. Разбира се, ако парите не са проблем, можете да базирате Batmobile на почти всяка платформа стига каросерията да прилича на нещо.

Това … нека го наречем Saabatmobile, е пълен кошмар и със сигурност не е нещо, с което някой би се гордял.

Заварките са ужасни, това нещо отпред изглежда абсурдно, а отзад виждаме някакви елементи, приличащи на ушите на Мики Маус. Що се отнася до цялостната безопасност, със сигурност имаме известни съмнения относно нея.

И накрая, като се има предвид, че кабината е скъсена и преместена зад Б-колоната, не можем да не се запитаме, как изобщо се управлява тази машина.

Batmobile