новото audi s8

Следващото поколение A8 обещава да е още по-модерно и мощно от предшественика си, а същото се отнaся и за спортната му S8 версия, която е уловена да обикаля „ринга“ маскирана в камуфлаж.

Малко преди да я пратят на пистата, инженерите от Инглощат заявиха, че мерника на Audi S8 2017 се вдига към сектора с конкурентните седани Mercedes AMG S63 и BMW M760i.

Очевидно колата е в доста напреднала фаза от развитието си и това, което можем да кажем със сигурност за нея е, че ще се задвижва от V8 двигател s 513 к.с. в нормалната версия и 605 к.с. при модификацията S8 Plus. С тези характеристики тежкият седан ще „скача“ от 0 до 100 км/ч за 3,3 сек., което е завидно постижение дори за много по-леките бегачи.


На външен вид новото Audi S8 ще напомня силно за предшественика си с тази разлика, че за 2018 са добавени линиите от прототипа Prologue Concept и същевременно предната решетка е пораснала още повече. Ако тази решетка продължава да расте с всяка измината година, през 2023 година може би A8 ще се предлага с жълти буркани на покрива поради извънгабаритната си предница.
Друга съществена разлика в дизайна е формата на фаровете и задните светлини – станали са по-младежки и спортни.

Всички технологии от миналогодишния модел ще бъдат пренесени и в новото Audi S8, включително автономната технология за упрвление, която позволява на водача да пусне волана до скорост от 60 км/ч.
Audi A8 2018 ще бъде представено на 11 юли в Испания, което означава, че тогава ще се запознаем и с S8 или малко по-късно това лято.