новата supra

Едва ли има по-очакван автомобил за следващата година от новата Toyota Supra? Вероятно не. Не е имало продажба на Supra в Обединеното кралство, например, от почти 20 години, но легендарният модел все още означава много за ентусиастите там, пък и не само там. Съчетайте тази привързаност с шестте цилиндъра, повече от 300 к.с., задвижването на задните колела и същия инженерен и дизайнерски екип, който създаде превъзходния GT86 преди години. Вече сигурно разбирате вълнението ни.

Периодът, в който чакаме да видим новата Supra официално, ни се струва цяла вечност, но той вече е към своя край, тъй като колата ще бъде представена в Детрой на 14 януари 2019 година. Локацията не е случайна. Именно там бе показан за първи път концептът дал началото на идеята Supra – невероятно красивото FT1. За да погъделичкат още малко интересът ни, от японската комания пуснаха 30 секунден клип с името Sound of Supra, в който контурите на колата са скрити с филтър, но това не е от значение, защото тийзърът набляга повече на звука, който феновете толкова копнееха да чуят.

Добре е – не се страхувайте. По-чувствителните уши на феновете за части от секундата ще познаят „гласа“ на шестака от BMW, който тук се чува малко по-агресивен и гърлен. За 30-те секунди във видеото се обхващат всякакви диапазони на оборотите, превключване на предавки, прекъсвачи и гърмежи, така че ще добиете представа за какво става дума. Сега остава да изчакаме да дойде 14-ти януари, за да видим колко точно грозна ще е новата Supra и дали дългото чакане ще се оправдае.