Чудесен „ментов“ RUF CTR ще търси нов щастливец

CTR

Старите RUF са истинско съвършенство и този CTR Clubsport от 1989 г. напълно отговаря на определението.

Моделът стартира живота си като Guards Red 3.2 Carrera, като първоначалният собственик го кара 40 000 километра, преди да го превърне в пълноценен RUF CTR.

Характеристиките на CTR включват подмяната на оригиналните стоманени врати, преден капак и капак на двигателя с алуминиеви елементи, като по този начин се намалява теглото с 200 кг.

RUF също изглажда тавана, за да намали съпротивлението, монтира предни и задни брони на стъклопласт и леко разширява задните калници, за да се поберат в по-големите Speedline джанти. Clubsport оделите, като този, също получават алуминиеви калници и ролкейдж.

Вместо да използва 3.3-литровият турбокомпресор от 930, Алоис Руф избира  3.2-литров 6-цилиндров двигател на Porsche, която е по-лек. Той е оборудван и с горивна и запалителна система от Group C Porsche 962 от в комбинация с 5-степенна ръчна скоростна кутия, която е проектирана от студиото, а 6-степенна кутия е представена на по-късен етап.

Крайният резултат е 469 к.с., което прави RUF CTR една от най-бързите и най-вълнуващи 911 някога. Този конкретен пример също се смята, че е единственият CTR в света, в RS Mint Green.

Колата прекарва по-голямата част от живота си в Япония, а през 2015 г. отново се връща в Европа, като посещава RUF за ремонт на скоростната кутия. Двойните турбокомпресори K26 също са преработени. Най-впечатляващо е състоянието на колата, въпреки огромния километраж. Този прекрасен RUF е навъртял впечатляващите 197 000 км., но е в забележително състояние, както естетично, така и механично.

Търгът е организиран от RM Sotheby’s в Париж на 7 февруари.