Чисто нов Mercedes 560 SEL си търси нов дом след 33 години

560 SEL

Машина за времето все още не е изобретена, така че ако искате да преживеете отново 80-те години, този чисто нов Mercedes 560 SEL от 1986 г. е вероятно най-добрата ви опция.

Публикувана в Mobile.de, 33-годишната кола никога не е била на пътя, а километражът показва изминати 46 км. Вероятно пътят от завода до дилъра. Ако това не ви е достатъчно, колата никога не е била регистрирана, технически е чисто нова.

В списъка не се споменава защо колата никога не е била регистрирана, но се казва, че моделът е „винаги добре поддържан.“ Това се вижда на снимките, тъй като той изглежда безупречен, въпреки че е на три десетилетия.

Малките точки по боята и забележките по интериора са толкова незначителни, че не си струва да им се обръща внимание. Седалките изглеждат така, сякаш никога не е сядано на тях, а интериорът все още е с найлоните, както и етикетите, обясняващи фукнцията на всеки бутон и ръчка.

В списъка не влизат твърде много специфики, но се казва, че колата има екстериор Astral Silver и кабина от бургундска кожа, а също така е оборудвана с електрически прозорци и ключалки, шибедах и пръскалки за предните фарове. Можем да видим и хладилник и цялата оригинална документация.

Мощността се осигурява от 5.5-литров V8, който е свързан с 4-степенна автоматична трансмисия. Двигателят предлага 295 к.с., което дава възможност на големия Merc да ускори 0-100 км/ч. за 6,9 секунди.

Тъй като е трудно да се разбере колко струват превозните средства като тези, продавачът поставя цена от 150 000 евро. Той открито признава това и отбелязва: „Може да е трудно да се постави стойност“ на този автомобил.