Черно Ferrari F40 отива на търг след пълно възстановяване

F40

Известно Ferrari F40 от 1991 бе реставрирано и модифицирано от Gas Monkey Garage и отново отива на търг.

Емблематичният италиански суперавтомобил беше представен на Fast N ’Loud през 2013 г., след като Ричард Роулингс и Денис Колинс го закупиха в доста окаяно състояние за $ 400,000. Скоро след това започна рисковано и скъпо възстановяване.

Под ръководството на експерта по възстановяване на Ферари Ferrari Сингър и специалистът по Lamborghini/ Ferrari М. Луонго, екипът на Gas Monkey Garage разглоби колата и изправи и подсили огънатото шаси. От там почти всяка част от суперколата беше освежена или заменена с OEM или резервни части.

Специалистите работиха усилено за подобряване на F40 и монтираха чифт модернизирани турбокомпресори за 2.9-литровия V8, алуминиев маховик, съединител от кевлар, Tubi competition ауспух, Penske Racing регулируеми пружини и джанти от HRE. И въпреки всички F40, което се предлагало в червено, бе пребоядисано в черно.

Ferrari F40 на Gas Monkey Garage беше продадено за 742 500 долара на търг през 2014 г., но само година по-късно собственикът, бейзболната икона Реджи Джаксън, продаде колата на търг, където прибра 643 500 долара. Автомобилът бе закупен от Ричард Скот, който през ноември 2017 г. бе арестуван след полицейско разследване за 15-годишна престъпна схема. Властите конфискуваха неговите активи и уникалното F40, което ще бъде продадено на търг от Apple Towing Company от 5 до 7 февруари в Калифорния.

Имайте предвид, че Ричард Роулингс казва, че планира „да наддава жестоко за колата“, за да си я върне обратно.