Хот хечът MINI John Cooper Works GP бе хванат без камуфлаж

GP

MINI загатна John Cooper Works през лятото и сега в Германия бе забелязан абсолютно „гол“ прототип.

Изображенията публикувани онлайн от YouTuber-ра Shmee150, показват, че моделът следва стъпките на стандартния JCW вариант. Обаче GP се отличава с ревизирана решетка с голяма червена лента и мрежеста долна част. Червената тема е продължена и по-надолу, тъй като централният въздушен отвор е решен в този цвят.

Спортният дизайн продължава още по-назад, тъй като GP има уникални калници и специални капаци на огледалата със сребърни или хромирани акценти. Можем да видим също червени странични ивици и джанти с четири спици, зад които се крият мощни спирачки.

Другите забележителни черти включват масивен спойлер и модифицирана броня с дифузьор, която се влива в задните калници. Имаме и монтирана в центъра двойна изпускателна система и задължителна GP табела отзад.

Компанията вече разкри много неща за колата преди нейния дебют. Още през юни автомобилният производител потвърди, че моделът ще разполага с 4-цилиндров TwinPower Turbo двигател, който произвежда повече от 296 к.с.

Крайните стойности все още са тайна, но се очаква GP да използва същия 2,0-литров 4-цилиндров агрегат, който се намира в BMW M235i Gran Coupe. В резултат на това можем да очакваме моделът да има 302 к.с. и 450 Nm въртящ момент.

Освен мощния двигател, MINI потвърдиха, че GP ще има „специфична за модела технология на окачване“, оптимизирана за теглото и конструкцията и точно определени аеродинамични свойства. Компанията твърди, че хечът ще постави „нови показатели в сегмента на малките автомобили“.

Производството ще бъде ограничено до 3000 бройки, а доставките ще започнат следващата година. MINI по-рано каза, че прототипите на GP са задали време на пистата Nordschleife за по-малко от осем минути – това е повече от 23 секунди по-бързо от предшественика.