Хиперколата на Pininfarina ще ускорява до 100 км/ч за 2 сек.

Pininfarina

Предстоящият хиперавтомобил на Pininfarina ще се превърне в един от най-бързо ускоряващите в света, когато пристигне през 2020 година.

Новият модел ще се появи скоро след производствената H2 Speed ​​и ще включи технология от екипа на Mahindra във Formula E и евентуално Rimac.

Говорейки за Automotive News, ръководителят на Pininfarina, Михаел Першке, разкри, че хиперавтомобилът ще достигне 100 км/ч. за по-малко от 2 секунди, достигайки до 300 км/ч. по-малко от 11 секунди, а максималната скорост ще е около 482 км/ч. Колата може да бъде наречена PF-Zero и ще бъде строго ограничена само до няколко бройки.

Ако автомобилът на Pininfarina пристигне през 2020 г., както е планирано, той ще предложи подобно ускорение както на следващото поколение Tesla Roadster, както и Rimac C_Two. Превозните средства с двигатели с вътрешно горене са успели да достигнат до приблизително 2,5 секунди до 100 км/ч, но тези три електрически хиперкара обещават да постигнат същото за по-малко от 2 секунди.

Планът на Pininfarina няма да спре с H2 Speed ​​и електрическия им хиперкар. Придвижвайки се напред, компанията ще пусне в продажба набор от електрически SUV-ове, потенциално конкурентни автомобили на Bentley Bentayga и топ изпълненията на Range Rover.