Когато Ford съобщи новината за предстоящия хибриден Mustang, от компанията казаха, че моделът ще предостави усещането на V8 версията с голям въртящ момент в ниските обороти. Чак сега, обаче, научаваме повече за колата и по-конкретно за техническите и характеристики.

Според Motor Trend Mustang Hybrid ще бъде екипиран с 2.3 литровия EcoBoost двигател, но това не е толкова изненадващо. По-интересното е, че между него и скоростната кутия ще бъде разположен електромотора, а говорейки за трансмисията, тя ще е 10 степенна автоматична, вместо вариаторната като на Fusion Hybrid.Предполага се, че автомобилът ще бъде по-скоро конвенционален хибрид, а не плъг-ин, което значи, че ще изминава изключително малко разтояние на ток.

Що се отнася до мощността, медиите твърдят, че тя ще е около 400 к.с. и 540 Нм въртящ момент. Излишно е да казваме, че тези цифри са напълно теоретични и е възможно да не се окажат верни, но ако се сбъднат, Mustang Hybrid все още няма да е догонил GT версията на модела, която разполага с 460 к.с. и 568 Нм.

Ако всичко това се окаже вярно, хибридът ще упява да ‘скочи’ до 100 км/ч за под 5 секунди, но това отново няма да е достатъчно да пребори под 4 секундното време на Mustang GT – може би има лека заслуга и режима ‘Drag strip’.

Относно външният вид на хибридният американски мускул, той остава почти непроменен с изключение на някои стилистични детайла свързани със ‘зеленото му  мислене’.