Хибридният хиперкар на Ferrari бе уловен седмица преди дебюта си

Ferrari

Една седмица ни дели от официалното разкриване на новия хибриден автомобил на Ferrari. Трябва да признаем, че италианците добре прикриха концепта по време на тестове и още нищо не е ясно за него.

Това са първите снимки на действителния прототип, а не тестовото муле. Това е най-ясният поглед към хибридния суперкар, който ще седи над F8 Tributo и 812 Superfast в гамата на Ferrari.

Очаква се производителността му да достига 986 к.с., изкарана от интересна комбинация: 3,9-литров twin-turbo V8 двигател, подпомаган от три електрически мотора. Според неотдавнашни данни, все още неназованият модел ще има същия V8 двигател като F8 Tributo с помощта на два електрически мотора, монтирани на предния мост и трети, интегриран в трансмисията.

Като се има предвид тази конфигурация, хибридният суперкар трябва да включва e-AWD система. Слуховете от 0-100 км/ч. дават време от 2.0 секунди.

Няма никакви улики по отношение на външния вид на новото Ferrari, но както показват тези шпионски снимки, то ще има типичните пропорции на на модел със средноразположен двигател. Можем да видим, че той разполага и с два големи кръгли накрайника и лъскави хоризонтални LED фарове. Също така на показ са масивните спирачки, най-вероятно от въглерод керамика.

Жълтият предупредителен стикер на вратите и предният капак е ясна индикация, че прототипът включва електрифициран задвижващ механизъм. Очакваме с нетърпение публичния дебют на 31 май.