Хванаха новия Mercedes А-класа

Съвсем случайно в Германия минувач е станал свидетел на тестове на новия 2018 Mercedes А-класа. Автомобилът е бил изловен в Швайнфурт.

Традиционно на фотосите новият модел е в тежък камуфлаж. Можем обаче да забележим, че новата А-класа ще върви по стъпките на предшественика си в стилистично отношение. Дизайнът ще бъде по-изискан като едва забележимите разлики са в по-издължени фарове, огледала, монтирани на вратите и променено задно стъкло.

Двигателите, които ще се интегрират в модела, все още не са известни. Очакваме обаче цял набор от бензинови и дизелови агрегати. Феновете ще се радват и на А40 AMG с 2.0-литров четирицилиндров турбо мотор, предлагащ около 340 к.с. За най-големите маниаци ще бъде достъпна и A45 AMG версия с изцяло нов двигател, произвеждащ около 400 к.с.

Последният Mercedes А-класа се очаква да бъде построен върху подобрена MFA платформа. Най-вероятно моделът ще порасне малко, предлагащ повече пространство в купето. Въпреки увеличението в размера, новата платформа се очаква да е по-лека с около 50 килограма в сравнение с предишната.