Франзуците представиха суперавтомобила си Prato Orage на Goodwood

Orage

Ако не сте чували за суперавтомобила Prato Orage, не ви обвиняваме. Въпреки това, френската компания, която стои зад това творение, ще се надява да генерира оживление по време на фестивала на скоростта в Goodwood този уикенд.

Orage бе разкрит за пръв път през 2017 г., но оттогава не бяха известни подробностите за суперавтомобила. Като се има предвид това, смятаме, че съществува само една бройка, която ще бъде включена в Supercar Paddock-а на Goodwood.

Най-важното нещо, което трябва да се знае за Prato Orage е, че ще се задвижва от от най-мощния атмосферен V8 двигател, който в момента се използва от „производствена кола“. Съобщава се, че този двигател има обем от 8.1 литра и осигурява не по-малко от 900 к.с. и 1070 Nm въртящ момент. Не е ясно откъде идва той, но се твърди, че е достатъчно мощен, за да изпрати Orage до 100 км/ч. за 2,7 секунди и до максимална скорост от 370 км/ч.

Други (известни) важни механични аспекти за превозното средство включват карбонов карданен вал, алуминиево шаси и карбон-керамични спирачки. Светлините ще използват OLED технология, а за електронните системи ще се ползват 24-каратови златни кабели.

Шофирането на автомобила по известния хълм в Goodwood за всеки от четирите дни ще бъде поверено на световния шампион от серийте по издържливост Оливер Уеб.