формула 1

Още тази седмица ще станем свидетели на първия старт от сезон 2017 във Формула 1, а един от отборите, чието развитие ще следим с интерес, е този на Renault. И то не защото таим скрита надежда, че имат шанс да се качат на шампионското място (не че са неспособни), а защото тимът Renault F1 нанесе огромни промени в структурата си и след само две години отново в шампионата успява да се докаже като достоен конкурент.

Шасито, което ще използват и през този сезон от Renault е миналогодишното RS16, а инженерите съобщиха, че болидите ще са с 95 % обновен двигател, макар и това да означава, че тепърва ще се откриват „изненади“. За момента техническите проблеми на колите идваха единствено от ERS системата, но от отбора заявиха, че до стартовете в Австралия тези неприятности ще се отстранят. Не трябва да се забравя от друга страна, че Renault получават и обратна връзка за работата и производителността на агрегата от Toro Rosso и Red Bull, които също използват френските двигатели във Формула 1.

джолион-палмър-хюлкенберг
Интересен ще е развоят на събитията и при новия пилот на Renault Нико Хюлкенберг, който бе привлечен от кокпита на Force India. 29 годишният немец за първи път участва във фирмен отбор и това е шансът му най-накрая да спечели подиум след 115 направени старта.

Колкото до втория пилот Джолион Палмър, който завърши на 18 място в крайното класиране, печелейки една точка в дебютния си сезон, негова цел ще бъде да използва набраната инерция от втората половина на миналия сезон. Съревнованието с Хюлкенберг ще накара младия британец да даде максимума от себе си, стигайки до зоната на точките. Но нека не гадаем, това можем да го видим още този уикенд в първото Гран При на Формула 1 в Мелбърн, Австралия.