Варненският автомобилен спортен клуб „ФЛАТ-АУТ“ привлича екипаж с автомобил от категория R5, което е поредната голяма стъпка от развитието на отбора.


Като един от най-големите автомобилни спортни клубове в страната и безспорно най-големият във Варна /с повече от 40 лицензирани състезатели за 2021 г./, към „ФЛАТ-АУТ“ се присъединява атрактивният екипаж Пламен Стайков/ Рафи Кадир с автомобил Skoda Fabia R5. Това стана ясно след официална презентация по време на голямо авто-мото изложение в град София.


През настоящия сезон Пламен Стайков отбелязва 20 години в автомобилния спорт.
Неговото първо състезание е през 2002 г. – рали „Сосер-Сливен“, което се провежда в града под Сините камъни. Кариерата му на пилот е изпълнена с много успехи – печели националния рали шампионат през 2014 г. и 2016 г., а през 2017 г. в колекцията си прибавя европейския рали трофей – ERT2.


Спортната биография на Стайков включва победи в емблематични ралита като
„Хеброс“, „България“, „Сливен“, „Твърдица“, „Стари столици“, „Виктори София“,
„Траянови врата“ и др. С Рафи Кадир, в ролята на навигатор, екипажът участва в дузина ралита, като печели повече от половината, а в останалите заема челните места в генералното класиране.


Програмата на Стайков и Кадир за тази година включва участия във всички кръгове от националните шампионати по рали и рали спринт. Освен на клубната подкрепа от
страна на „ФЛАТ-АУТ“, двамата състезатели разчитат на своите партньори „DENSO“ и
„KROON OIL“. С общи усилия тандемът се надява да стигне и до едно от най-големите събития в автомобилните спортове в Европа – рали „Барум“ /Чехия/.


От АСК „ФЛАТ-АУТ“ са обнадеждени по случай предстоящия старт на сезона, който
макар и отложен за началото на месец юни, се очаква да бъде изключително
интригуващ – както за състезателите, така и за зрителите край отсечките.