Президентът на Филипините, Родриго Дутерте не обича луксозни нелегално внесени автомобили в страната си. Всъщност той е известен с това, че разпорежда смачкването на всяка луксозна кола, която е нелегална.

Наскоро Дутерте разпореди унищожаването на 68 незаконно внесени автомобила и мотоциклети в страната.

Разбира се, унищожаването на превозните средства не е само просто смачкване. Правителството придава театралност, като президентът гледа отстрани с очила за безопасност и каска.

Местните медии заснеха Дутерте да върви до луксозните автомобили, които ще унищожи, и въпреки, че не се усмихва, вероятно отвътре ликува. Вместо да използват специална трошачка, властите разполагат с огромен булдозер, който ги премазва отгоре. Цялото това насилие е абсолютно ненужно, но със сигурност е доста респектиращо.

Редица особено желани превозни средства паднаха в жертва. За начало виждаме Lamborghini Gallardo, поне пет Porsche 911, Ford Mustang кабриолет, доста BMW-та, Nissan Skyline и още. Превозните средства се оценяват на 5,89 млн. долара.

Докато Дутерте очевидно мисли, че премазването на незаконно внесени автомобили е начинът, ние не сме толкова сигурни, че това е най-добрият ход на действие. Правителството, например може да ги продаде на чуждестранни купувачи и да вкара свежи пари в хазната. Друга възможност е те да бъдат рециклирани и използвани за по-нататъшна употреба.