Фернандо Алонсо остава в McLaren

След дълги спекулации относно бъдещето на Фернандо Алонсо във Formula 1, двукратният световен шампион потвърди, че остава в отбора на McLaren.

Британският отбор не даде допълнителна информация относно контракта на британеца. Знае се само, че споразумението е многогодишно. Пред медиите Алонсо заяви, че би бил изключително щастлив да завърши кариерата си в McLaren.

Най-вероятно факторът, изиграл главна роля за решението на Алонсо, е смяната на доставчика на двигатели. Британците ще използват задвижващи единици на Renault, а Honda ще доставят двигатели на Toro Rosso от следващия сезон.

Според шефа на отбора Зак Браун, договорът на Алонсо е гъвкав и ще му позволи участия в състезания извън шампионата. Като такива се посочват Indy 500 и дори 24 часа на Льо Ман.

Желанието на отбора е испанецът да кара за отбора от Уокинг дотогава, докогато иска да се състезава в най-високия клас. Новият договор е изготвен с разбирането, че Фернандо Алонсо ще иска да опитва и други надпревари, без това да нарушава работата му с отбора.